header pagina`s 2

TOKSJO

Is een spraakmakend communicatiespel die spelers verbindt en verrast. Het spel dwingt je de tijd te nemen om goed te spreken en te luisteren en samen met je medespelers op zoek te gaan naar het juist formuleren van vragen en antwoorden. Doordat spelers vooraf niet weten waarover gesproken gaat worden, wordt er een beroep gedaan op hun inlevingsvermogen en onbevangenheid.

 

 

Met een knipoog naar praatprogramma`s waar al te veel gekakeld wordt,

bestaat bij TOKSJO het tafelgesprek uit creativiteit, vrolijkheid en optimisme.

 

 

Samen in gesprek

Bij de 100 van… brengen we 100 inwoners uit een dorp of stad samen, maken we eerst een individueel portret om vervolgens samen het gesprek aan te gaan. Deze ontmoeting vindt plaats tijdens een tafelgesprek waarbij de gespreksleider aan de hand van het communicatiespel TOKSJO samen met de tafelgasten op zoek gaat naar zaken die hen verbindt. De tafelgesprekken zijn door het spel verrassend en onverwachts, maar kent geen winnaars of verliezers.

 

TOKSJO wordt gespeeld door een spraakmakende gespreksleider die aanwezige tafelgasten verrast met onvoorspelbare vragen en een flinke dosis improvisatie. Hoe, wanneer en over welk onderwerp de gespreksleider de vragen stelt, wordt bepaalt door verschillende kaarten te combineren. Als gespreksleider luister je scherp, je vraagt door en je houd je hoofd er goed bij want de onverwachte twist zit in het eind. De laatste kaart bepaalt de afloop van iedere vragenronde. Het spel TOKSJO is voor gemeenten de ideale manier om betrokkenheid naar haar bewoners te uiten en de schoonheid van diversiteit aan te tonen.

Thuis spelen

TOKSJO thuis spelen? Dat kan!
Leer je familie, vrienden, huisgenoten en jezelf iedere keer weer op een heel nieuwe manier kennen. Ben jij de tafelgast die de onverwachte vragen stelt? Of geef je liever de verrassende antwoorden? Je bepaalt het helemaal zelf. TOKSJO is geschikt voor 1- 4 spelers.

Speel je eigen TOKSJO

Altijd al de spraakmakende gespreksleider willen zijn, die aanwezige tafelgasten verrast met de onvoorspelbare vragen en een flinke dosis improvisatie? Dan zoeken we jou! Leer je tafelgenoten niet alleen kennen, maar verbindt ze met elkaar door gelijkenissen en verschillen te ontdekken en bespreekbaar te maken. Op dit moment zijn we op zoek naar hosts voor De 100 van Hilversum. Geef je hier op.