header pagina`s 2

Portretten

Van 100 autonome inwoners van een stad of dorp maken we een individueel portret, waarin zij vanuit hun eigen unieke perspectief hun kijk op het leven in hun stad of dorp belichten. Zo leren we hen kennen en delen zij hun visie, ervaringen en gevoel van levensvreugde. Zij geven antwoord op onderstaande vragen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. TalkRadio gaat met ieder individu in gesprek om het persoonlijke portret in beeld en geluid te creëren.

ontdekken3

Wie zijn ze, wat doen ze?

Ontdek wie er in jouw stad woont en waar ze goed in zijn. Je kent ze vast, van die personen die elke dag fluitend van het werk lijken terug te komen. Hoe komt het dat zij deze indruk wekken? Is het de dagtaak dat zij met liefde doen, zijn het de collega’s of is het het salaris dat hen tevreden stemt? Hoe zijn zij aan deze baan gekomen en waarom past het zo goed en sluit het aan bij hun ambitie? Ben jij zo`n blije werknemer of ontbreekt er iets?

 

pexels-photo-6623906

Wat beweegt hen, waar houden ze van?

Wat zijn drijfveren om `s ochtends je bed voor uit te komen? Ken je ze, vrienden of buren voor wie het leven één groot feest lijkt? Het leven lacht hen toe. En soms krijg je het idee dat zij altijd de wind in de zijlen hebben. Zo kan iedereen wel positief in het leven staan. Je gunt het ze ook, maar hoe dan? Hebben zij tegenslagen? Komt het echt allemaal aanwaaien of stoppen zij daar zelf heel veel energie in? Heb jij wind mee of tegen?

 

geld2

Hoe worden ze gewaardeerd?

Is waardering enkel in geld uit te drukken of is het de juiste balans tussen inkomen en behoefte? Je ziet ze wel, buurtgenoten die ogenschijnlijk veel te besteden hebben, maar geen voldoening uitstralen of andersom. Het lijkt wel of de balans tussen behoefte, prestatie en inkomen in evenwicht moet zijn om tevredenheid uit te kunnen stralen. Word jij voor je inzet voldoende gewaardeerd?

 

plekje3

Wat heeft hun stad of dorp nodig?

Leeft iedereen op het mooiste plekje of is er meer nodig voor optimaal woonplezier? Een fijne leefomgeving is iets wat je moet koesteren. Het is niet alleen belangrijk om dat in stand te houden, maar het geeft veel persoonlijke voldoening om je voor je omgeving in te zetten. Wat doe jij voor jezelf en voor anderen om optimaal van je woonplaats te kunnen genieten?

 

Meepraten

Jij bent bijzonder, weet je dat?
Want wie jij bent, wat jij doet, hoe jij leeft en hoe jij denkt maken jou uniek en waardevol. Vind jij het leuk om in contact te komen met andere bijzondere mensen uit jouw omgeving? Durf jij in een mooi gesprek eerlijk en openhartig van gedachten te wisselen over alle onderwerpen, zelfs wanneer je gesprekspartner op het eerste gezicht jouw absolute tegenpool lijkt? Dan zoeken we jou!

Durf jij jezelf aan ons
te laten horen?
banner portret pagina zwart
Portretten

Tafelgesprekken

De 100 audio portretten vormen de basis voor het tafelgesprek. We leren eerst de individuen beter kennen, horen hun drijfveren, achtergrond en overtuigingen. Vervolgens koppelt TalkRadio telkens twee individuen, welke samen het gesprek aangaan en diverse thema`s bespreken om samen gelijkenissen en verschillen te ontdekken. Zo laat De 100 van… zien hoe het gesprek vandaag de dag gevoerd kan worden. De spelvorm die hieraan
ten grondslag ligt laat ons weer de tijd nemen voor een goed gesprek en leert ons te luisteren en te spreken. Benieuwd naar de gesprekken?
Luister dan met ons mee!

 

De 100 van… laat je de tijd nemen voor een goed gesprek!